کلر از عناصر غذایی میباشد که در ساز و کار فتوسنتز و باز شدن روزنهها نقش دارد. در ضمن مصرف بیش از حد آن باعث مسمومیت و آسیب به گیاهان میشود.
تاریخ انتشار : 1401/2/11/
نمایش : 256 /
نظرات : 0
نقش کلر (Cl) در گیاهان:
کلر در فتوسیستم ll در آزاد شدن اکسیژن نقش دارد. همچنین کلر در افزایش پتانسیل اسمزی نقش داشته بدین ترتیب باز و بسته شدن روزنهها و آبگیری سلولها را تحت تاثیر قرار میدهد. کلر در کاهش بیماری لکه برگی گندم و پوسیدگی قارچی و در جو دو سر نقش دارد.
فرم قابل جذب کلر: کلر بصورت آنیون (Cl-) در محلول خاک است که به روش توده ای حرکت میکند. کلر با بار منفی با آنیون های دیگر مثل نیترات و سولفات برای جذب رقابت میکند.
علائم کمبود: علائم کمبود کلر به صورت پژمردگی و کلروز ظاهر میشود. کمبود کلر در گیاهان بطور عمومی شایع نیست. اما در گندم و جو در بعضی از خاکها مربوط به آلودگی گیاه با بیماری هاست.
علائم سمیت: کلر زیاد سبب زردی، زودرسی، سوختگی حاشیه و نوک برگها، برنزه شدن و ریزش برگها میشود. غلظت زیاد در اثر وجود نمک (NaCl) میباشد که در این شرایط پتانسیل اسمزی اطراف ریشه تغییر کرده و محدودیت جذب آب و یونها بوجود می آید. کلر با نیترات اثر آنتاگونیستی داشته و میتواند غلظت نیتروژن را در گیاه کاهش دهد.
منابع کودی: مصرف کودهایی مثل کلرید پتاسیم و یا کلری که در سایر کودها یافت میشود برای برطرف کردن نیاز کافی است. مصرف کلر بعنوان کود برای گیاه لازم نیست.